Skip to content

Design

Building inclusive spaces

The development application for the North-West Coast’s new University of Tasmania campus was approved by Burnie City Council in April 2019.

The project aims to bring new ways of learning and teaching to the city and region, focused around contributing to the community and its future. There will be new courses on offer in addition to the existing courses currently available.

The new building design features include:

  • A central courtyard
  • Contemporary facilities
  • An environmentally-sustainable green roof
  • A new health clinic for teaching and research purposes
  • Café and library
  • Spaces for public activities
  • Use of Tasmanian timbers and locally sourced materials.

Artist's Impressions

Artist's impression: View from the East
Artist's impression: Entry
Artist's impression: Approach
Artist's impression: Balcony
Artist's impression: Café
Artist's impression: Interior
Artist's impression: South-West view
Artist's impression: Library
Artist's impression: View from the West
Artist's impression: Ocean view
Artist's impression: North deck
Artist's impression: Courtyard view